Boudha

Efter mitt snabba besök i Thamel återvände jag till Jampa på Tibet Charitys kontor i Boudha. Här dök även Marita och Saldon upp (Jampas fru). Marita vill erbjuda oss alla på lunch på Garden Kitchen. En restaurang jag besökt ett antal gånger. Väldigt god mat har dom.

Efter lunchen gick Marita och jag kora. Vi pratade och pratade och pratade, ända tills det var dags för kaffepaus. Vi fortsatte gå kora efter kaffet. Det var så många olika ämnen som dök upp eller som vi inte vara klara med när vi kom till våra olika utgångar. Så det fick bli ett varv till eller två.

Men till sist så hamnade vi i fas. Marita försvann ut i en gränd åt sitt håll och och jag gick klart mitt varv och försvann i en annan gränd åt mitt håll.

Man kunde notera att det var ovanligt mycket poliser runt stupan idag. Både vanlig poliser med sina långa träkäppar som används för att slå folk med. Men även en hel del kravallpoliser med plexiglassköldar, hjälmar och hela utrustningen. Anledning var troligen för idag är det Dalai Lamas mammas födelsedag. Den nepalesiska myndigheten har skruvat åt tumskruvarna för tibetanerna i landet. De vill inte se några manifestationer eller liknande som på något sätt skulle kunna reta Kina. Nepal tassar på tå för den stora jätten i norr och tibetanerna blir lidande.

Stilla middag på hotellet. Hämta ut tvätt, packa inför morgondagens resa.