Singapore

Resan till Singapore via en övernattning i Kuala Lumpur började inte så bra. På natten fick jag en riktig magkörare med tillhörande kräkningar. Inte så kul med tanke på en fem timmars flygning framför mig. Men med hjälp av Imodium så slapp jag några obehagliga överraskningar på flygturen. Satt invirad i en filt och skakade mig till Kuala Lumpur. Personalen såg lite bekymrad ut när jag bara ville ha en kopp te och stod över tre-rätters-middagen som serverades.

Väl i Kuala Lumpur tog jag mig till transithotellet där jag hade bokat en övernattning. Det var så skönt att få krypa ner mellan nymanglade lakan och få dra täcket långt upp över hakan. Sov som en stock tills klockan ringde 06:30.

Kände mig så mycket piggare nu. Tog en sväng till loungen och åt lite melon och gurka. Vågade inte gå all-in riktigt ännu. Händelselös flygning till Singapore. Tar en knapp timme. Lite skakigt precis innan landning. Men vi landade ca 1 timme sent i ett regnigt Singapore.

Det krånglade lite i passkontrollen eftersom mina fingeravtryck inte matchade med de jag lämnat tidigare. Troligen berodde det på att jag rörde fingrarna lite denna gång. Men det skulle undersökas av en högre tjänsteman. Så jag blev förd till en annan disk där fingeravtrycken togs än en gång. Mannen bakom disken muttrade lite och sa sen OK. Sen fick jag gå ut genom en egen liten grind.

Väskan snurrade runt på bandet när jag kom fram. Högg den och gick igenom tullen utan problem. Fixade min transport till hotellet och vips så var jag där. Vid incheckningen fick jag en drinkbiljett och på rummet väntade lite frukt. Tack för det Accor.

Plockade lite med packningen, funderade på vad jag skulle göra (om jag skulle göra nåt överhuvudtaget) och bestämde mig för att gå en promenad. Behöver ju stegen på stegräknaren. Gick Joo Chiat upp till Geylang road och sen tillbaka till hotellet. Köpte lite iste och en påse Doritos på 7-11 intill hotellet. La mig på sängen och zappade lite på TV:n. Klockan var nästan 16 och jag tänkte att jag sträcker lite på mig innan jag går ut och äter nåt.

Vaknade till och kollade som hastigast på klockan – 21:05. Så mycket för ”sträcker mig lite”. Inte lönt att gå upp nu. Så jag gick bara upp och borstade tänderna och sen tillbaka till sängen.

Utvilad vaknade jag vid 8-tiden på morgonen. Nu kände jag mig helt i fas igen. Till och med lite hungrig och sugen på mat. Tvättade en tvätt i hotellets laundromat. Köpte mig en svindyr frukost. Ca 180 spänn tog dom. Åt melon för säkert halva summan. Ett stekt ägg och två koppar kaffe. Nu jävlar var jag på banan igen.

Flyttade tvätten till tumlaren (även den kostade 40 kronor, precis som tvätten – det är inte billigt att göra saker på hotell). När tvätten var torr bokade jag in mig på transferbuss upp till närmaste MRT station. Hann sitta en stund i lobbyn och stirra på folk innan bussen kom.

På Paya Lebar MRT kollade jag så att mitt åkkort fortfarande gällde och att det fanns pengar på det. Bägge var OK. Tog MRT till Bugis där jag bytte och åkte sen till Stevens. Här klev jag av och började dagens projekt. Här skulle promeneras. Främst för att det behövs och sen också för att kolla in området där jag eventuellt tänker bo nästa gång jag kommer till Singapore.

OBS! Detta är inte hotellet ifråga. Bara ett hus, vilket som helst.

Det blev en svettig promenad. Ibland var det riktigt klibbigt och sen kunde det komma en vind som kylde nästan. Märkligt väder. Hotellet var fint men området så in till döden trist. Fanns ingenting i närheten. Så där blir det inget besök.

Tog mig ner till Orchard Road och traskade den ner till Bras Basah road. Här svängde jag in på Din Tai Fung för nu var jag hungrig på riktigt.

Efter en god lunch gick jag vidare till Bugis och tog MRT tillbaka till Paya Lebar. Härifrån var det bara 30 minuters promenad till hotellet.

T-tröjan var rejält blöt när jag kom fram till hotellet. Inte bara svett, det hade börjat regna lite försiktigt när jag klev ut från MRT i Paya Lebar.

Sitter nu på rummet och skriver och sörplar iste (min nya last). Tänkte mig ner till baren lite senare för att utnyttja drinkbiljetten. Det blir en tidig kväll eftersom jag skall med första transferbussen till flygplatsen imorgon bitti. Den går 06:30. Nästa stopp – Sri Lanka.

1 reaktion på “Singapore

Kommentarer är stängda.