Ella dag 2

En långsamt start idag. Frukost på restaurangbalkongen med den vackra utsikten över dalen. Det blev det gamla vanliga, nudlar, dal, stekt ägg, lit frukt och svart kaffe.

Vi kom iväg vid 9:30. Det skulle ge oss gott om tid för att åka och gå till Nine Arches Bridge. Tanken var att vi skulle se när det kom ett tåg och körde över bron. Den bilden känner nog de flesta igen: Troligen en av de mest fotograferade ställena i Ella.

Det var lit djungelvandring innan vi kom fram till bron. Helena och Anita stannade kvar på sluttningen medans Irosh och jag gick ner för att gå på bron innan tåget kom. Irosh kollade tågtiderna med en dam som stod och sålde frukt. De visade sig att tåget inte skulle komma om 30 minuter som vi trodde utan om 1,5 timmar. Så länge tänkte vi inte vänta för att se tåget åka över bron Vi nöjde oss med att ta bilder på bara bron.

Vi traskade tillbaka till bilen. En hund gjorde oss sällskap hela vägen. Irosh körd tillbaka till stan där vi släppte av Helena och Anita. Vi fortsatte till Little Adam’s Peak. Här skulle gås i trappor upp för berget. Vandringen upp till toppen var inte alls så tung som jag trodde att den skulle vara. Det tog dryga halvtimmen att komma upp till toppen. Där kunde jag se hotellet vi bodde på. Såg ut som ett litet dockhus halvvägs nere i dalen.

När vi kom ner igen så släppte Irosh av mig i stan där jag mötte upp med damerna. Tillsammans gick vi och käkade lunch på Chill (stället som gäller i Ella). Kaffe tog vi på ett fik nära den plats där Irosh skulle plocka upp oss.

Nu är vi tillbaka på hotellet. Jag har suttit och glott på utsikten. Försökt fånga en regnbåge på bild. Det gick inget vidare. Just nu hoppas jag på att det finns lite varmvatten till en dusch. Resten av dagen kommer att gå i slöhetens tecken.