Singapore

Nu har det gått några dagar sen jag kom hit till Singapore. Resan från Hikkaduwa startade 7 på morgonen. Det var inte mycket trafik på motorvägen upp mot flygplatsen så det gick undan. Inte ens en ko på vägen. Sri Lanka är lite som ett Indien som fungerar (om man får säga så).

Sista biten fram till flygplatsen gick på vanliga vägar genom bebyggda områden och där var det en hel del morgontrafiken, men jag kom fram med god marginal.

Incheckning och sen direkt till loungen. Lite frukost och faktiskt ett glas champagne. Flygresan var en stillsam historia. Lite mat, ett glas bubbel, läste klart min bok och pratade lite med min granne som var på väg till Australien. Han och frun vistas på Sri Lanka 3-4 månader i stöten. Han jobbade som konstlärare med inrikting på glas, och nu gjorde han en hel del jobb på Sri Lanka.

Landade strax före tidtabell i ett grått Singapore. Genom pass och tull och ut på andra sidan. Bussen till hotellet skulle inte gå förrän om 30 minuter och jag skulle hinna fram snabbar som jag tog entaxi. Sagt och gjort. Lite seg incheckning på hotellet, men jag hann slinka in i loungen och få ett glas vin innan de stängde.

Dagarna här har jag mest använt till att vandra runt på nya ställen. En dag åkte jag ner och vandrade på Southern Ridges. Började med att gå alla trappsteg upp till Mount Faber. Tittade på linbanan som går ut till Sentosa. Såg den berömda Henderson Waves – en bro som förbinder två kullar med varandra. Gick Forrest Walk och vandrade bland trädtoppar.

Tur att jag gjorde detta på förmiddagen eftersom det kom en sjuhelvetes regnskur på eftermiddagen när jag satt på en tvättomat i Chinatown. Det formligen vräkte ner och tilltog bara i intensitet. När min tvätt var tvättad och torkad så hade det lugnat sig lite grann. I alla fall så pass att jag med mitt paraply uppslaget kunde ta mig till en MRT-station och åka tillbaka till Bugis där jag huserar denna gång.

En annan dag tog jag MRT till en station lite lagom bort, i hyfsat kända områden. Klev av och promenerade tillbaka till hotellet. Lite stopp för kaffe och people watching och en lunch ingick också. Jag gick också upp till Haji Lane och Arab Street. Haji Lane är hipster Mecka i Singapore. En liten smal bilfri gränd fylld med barer och designeraffärer. Lokala designers alltså.

Ja så mycket mer har jag inte gjort. Stoppat i mig en hel del god mat förstås, slöat, glott på folk, druckit nåt glas vin i loungen, tittat en stund på Netflix. Man hinner inte så mycket på tre dagar.

Nu sitter jag i loungen på Changi Airport och väntar på mitt flyg till Sydney.