Strul

Ibland går det inte alls som man tänkt sig. Som starten på resan till Nya Zealand t.ex.

Resan ut till Landvetter, incheckning och allt sånt gick som en dans. Satt i loungen och åt lite soppa och hade det bra. En halv timme innan det var dags för boarding kollade jag flighten på Flightradar. Den hade inte ens lämnat Frankfurt och ingen information fanns. En stund senare kom information upp på tavlan. Flighten var försenad. Personalen sa att planet precis lämnat Frankfurt. Det såg int så ljust ut. Skulle få problem att hinna med min flight till Singapore.

Flygresan till Frankfurt (vi kom iväg närmare två timmar försenade) var bra. Väldigt trevlig och serviceminded personal. När vi närmade oss Frankfurt fick vi information om att alla som hade förbindelseflyg hade blivit ombokade. Det var bara att gilla läget.

Väl framme i terminalen tog det en bra stund att hitta rätt ställe att fråga om sin ombokning. Det visade sig att de bokat om mig på en flight med Qatar Airways via Doha. Då skulle jag få en riktig långflygning, 16:40 Doha-Auckland. Synd bara att det inte var Star Alliance. Vilket jag påtalade. En del av resan är ju att samla ihop de sista poängen så jag får behålla mitt flygkort.

Jag föreslog Singapore Airtlines nästa dag, men allt var fullbokat. Sa att det gick bra att flyga konstiga vägar också, t.ex via Hong Kong eller Tokyo. Detta öppnade upp ett alternativ som passade mig. Flyga med Lufthansa till Hong Kong tisdag kväll. Vidare onsdag kväll från Hong Kong med Air New Zealand. Har alltid velat testa det bolaget så det passade ju riktigt bra. Sista hoppet från Auckland till Wellington blir då på torsdag eftermiddag. Så förseningen blir ungefär ett dygn. Hade bara en träff som jag fick styra om till fredag istället.

Hotellövernattning på Frankfurt flygplats fixade Lufthansa under tiden de sökta upp alternativa flygvägar åt mig. En natt på Sheraton blev det. Kön till incheckning där var enorm. Det var som sagt inte bara jag som missat mitt flyg.

Incheckad och med voucher i handen kunde jag gå till den (som jag tror) hastigt ordnade nattbuffén som satts upp i nån festvåning. Så istället för att sippa champagne och äta min förbeställda hälleflundra på Singapore Airlines, fick jag äta skolbespisningsmat på hotellet i Frankfurt. Kalkonpiccata, ris, tomatsås och urkokt broccoli.

Men va fan, jag hade en säng att sova i och nåt att äta. Nya tag nästa dag.

Nu sitter jag i loungen och väntar på min kvällsflight till Hong Kong. Nu är det bara 10 timmar kvar 🙂

3 reaktioner på “Strul

Kommentarer är stängda.