Inställt

Det blir inte alltid som man planerat. Idag var det en sån dag.

Jag skulle med en organiserad tur upp till Bay of Islands. Bokat och betalt sedan länge. Precis innan jag åkte ner hit så kollade jag att platsen där jag skulle plockas upp stämde med det som stod i mina papper. Det var inte tvetydigt när det gällde namnet på hotellet. Adressen var till mitt hotell men namnet stämde inte riktigt. Tur var det att jag kollade. Jag skulle plockas upp vid ett annat hotell. Runt hörnet i stort sett så det var inga problem.

Imorse klev jag upp, åt en snabb frukost och gav mig iväg till mötesplatsen i god tid. 07:15 skulle jag vara där och avresa var 07:30. När klockan blivit 07:35 ringde jag till företaget och frågade när jag skulle bli upplockad. Fick då veta att upplockningen var 06:50 och inget annat. När de kollade sina uppgifter visade det sig att de uppgett fel tider till mig. Surt!

Nu blev jag ombokad till imorgon istället. Tur att jag inte bokat nåt för den dagen. De skulle genast maila ny bokning och exakta tider och plats för upplockning. Allt för att undvika missförstånd. Inte fan kom det nåt mail. När det gått en timme googlade jag reda på var deras konor var och gick iväg dit. Väl på plats fick jag min bekräftelse och tider och plats för avresa. Hoppas att allt funkar imorgon. Finns inte fler dagar att spela på så det måste bara stämma.

Istället för att åka buss idag så åkte jag en del båt istället. Tog en tur över till Devonport. Ett ställe där jag omedelbart kände att här skulle jag vilja bo. Problemet är bara att snittpriset för ett hus där ligget på 10-12 miljoner kronor. Kan nog lägga ner de planerna direkt. Åkte med en tur här som tog mig upp på en gammal vulkan där deg var en makalös utsikt över Auckland, havet och de intilliggande öarna.

Tillbaka i Auckland bokade jag en båttur till Auckland Harbour Cruise. Men först skulle det ätas lunch. Mexikansk sallad blev det, Mango chicken sallad. Helt OK.

Sen var det dags för rundtur i hamnen. Vi åkte ut mot Rangitoto Island. En vilande vulkanö som steg ur havet för ca 600 år sedan. Nu är den helt grön och vacker. Man har väldigt strikta regler om man vill kiva iland på vissa öar här eftersom de har en unik flora och fauna och man vill inte ha in nya arter eller sjukdomar. Vi tittade bara på ön från havet.

Sen åkte vi vidare mot North Head och Devonport (där jag var tidigare på dagen). Passerade under Auckland Harbour Bridge, den kan man klättra upp på om man känner sig hugad. (Har gjort en liknande klättring på Sydney Harbour Bridge, det får räcka.) När vi passerade under bron hade vi tur att få så en stolle som gjorde ett bungy jump från bron. Det är inget jag någonsin skulle ge mig på.

Här tror jag faktiskt att hon hade tuppat av en stund.

Nu närmade sig båtturen sitt slut. Vi angjorde Pir 4 i Auckland Harbour, jag klev iland och gick till mitt hotell.

2 reaktioner på “Inställt

Kommentarer är stängda.