Leura

Tåget till Leura skulle gå från Sydney Central, plattform 7. Det var 5 minuters promenad från hotellet så jag kunde ta det ganska lugnt på morgonen. Gott om tid för frukost och kolla packningen innan jag checkade ut och gick den korta promenaden till stationen. Köpte mig en biljett och satte mig för att vänta in tåget.

Vi var 10 minuter sena till Leura uppe i Blue Mountains. Rachelle stod och väntade när tåget rullade in på stationen. Eftersom klockan hade passerat lunchtid så bestämde Rachelle att vi skulle äta lunch på Lily´s Pad. En vegetarisk lins- och pumpabiff med sallad. Hur gott som helst.

Mätta åkte vi till Rachelles hus. Ett hus med den mesta fantastiska utsikten över nationalparken. Grönt-grönt-grönt så långt ögat såg.

Rachelle skulle ha barnen denna helg så vi åkte först och handlade och sen upp till Blackheath för att plocka upp ungarna. Vi åkte också till en utsiktsplats där man hade en vidunderlig utsikt.

Resten av dagen tillbringades på terrassen, stirrandes på utsikten, pratandes om allt som hänt sen sist. Rachelle lagade mat och jag bara njöt av att inte göra nånting. Det blev en ganska tidig kväll.

Nästa dag var det dags för pick-nick och bush walk. Mat skulle fixas, vatten skulle kokas, väskor skulle packas, pannor skulle smörjas med solskydd, men till sist var det dags att åka iväg. Stället vi skulle gå vid var Wentworth Falls. När vi kom dit mötte vi Xena med sina barn. Vi åt ut vår mat innan vi begav oss iväg på promenaden. Målet var vattenfallet och vi var hyfsat svettiga när vi kom fram dit. Sen skulle vi ju tillbaka också 🙂

Xena och hennes barn skulle komma på middag senare på kvällen. De kom ganska tidigt så vi hade tid att sitta på terrassen och dricka en kall Corona med lime, glo på utsikten och prata.

Rachelle stod för maten igen. Grillat och sallad. Rött vin och lite mera rött vin. Klockan hann bli midnatt innan vi stupade säng. Tror att det var det senaste jag lyckats med på denna resa.

När jag klev upp igen var det lördag. Gina skulle komma över på middag på kvällen. Det var en del förberedelser med maten. Rachelle styrde upp det hela och jag gjorde som jag blev tillsagd. Gina hade bakat en tårta. Jag kan lugnt påstå att vi var proppmätta när middagen var avslutad. Mycket prat och skratt denna dag.

Nu var det söndag och dags för en bush walk igen. Denna gång till Leura Cascades. En lite tuffare vandring. Först platt och sen rätt ner i dalen till botten av vattenfallen. Sen skulle vi ju upp igen. Trappsteg efter trappsteg. Det kände i benen efter denna bergsbestigning. Lunch på Lily´s Pad igen. Denna gång blev det pulled port och sallad på rostade grönsaker.

Ingen lunch utan påföljande middag på kvällen. Idag kom Claire och hennes barn till middagen. Jag sattes på att hacka tomater och mozzarella. Prat, skratt och god mat.

Nu har det hunnit bli måndag och jag har tagit mig ner från bergen och är tillbaka i Sydney. Sitter på ett hotell nära flygplatsen. Som trogen medlem i hotellkedjan fick jag choklad, vin och ostbricka som välkomstgåva. Kan inte klaga.

Imorgon strax efter lunch flyger jag först till Singapore där jag får vänta drygt 4 timmar innan nästa plan tar mig till Frankfurt. Där blir det vanliga jäktandet för att hinna med nästa plan som tar mig hem till Göteborg. Ska bli lite skönt att komma hem igen. Det enda jag inte ser fram emot är kylan.

1 reaktion på “Leura

  1. Hittar inte den kommentaren som jag skrev tidigare!!!!Verkar fantastiskt i Blue M Välkommen hem???

Kommentarer är stängda.