Auckland

Det var fortfarande mörkt när jag checkade ut från hotellet och släpandes på min väska begav mig mot tågstationen. Jag skulle med Northern Explorer med avgång från Wellington 07:55. Incheckning på tåget skulle ske senast 30 minuter innan avfärd.

Gick till luckan för incheckning, Fick min biljett och bagagetaggar till väskorna. Man fick bara ha ett litet handbagage med ombord. Alla större väskor fick åka i en egen vagn längst fram i tåget.

Jag hade sittplats i vagn A, den näst sista vagnen. Det var stora fönster och glaset gick en bra bit upp i taket också. Så utsikten kunde man inte klaga på. Sist i tågsätten gick den öppna vagnen , inga väggar, bara tak. Där kunde man stå om man ville ta kort och slippa blänk från fönsterrutan vid sittplatsen.

Som tur var så var det inte fullt i vagnen så jag fick ingen granne, utan kunde bre ut mig lite grann. Det fanns hörlurar vid varje sittplats. På en skärm i taket kunde man på en karta se vilken väg vi skulle resa. Här dök det också upp meddelande när det kom information om platserna vi passerade. Då var det bara att sätta på sig lurarna och lyssna om man ville veta mer. Fiffigt.

Resans början gick utefter kusten och jag hade en bra utsikt över Tasmanska havet, som var på ganska upprört humör denna morgon. Blåsigt var det. Vid ett ställe kunde jag se långt ut på havet ett vindsurfingsegel. Nån entusiast hade säkert en toppendag där ute i vågorna. Jag var nöjd att sitta inne i värmen i tågvagnen.

Resan tog sina modiga 10 timmar. Fort gick det inte. Ibland var det uppför. Det var en och annan höjd vi skulle över. Ett par enorma kurvor hade man varit tvungen att bygga för att slippa göra tunnlar. Vid ett tillfälle gjorde vi nästan en hel cirkel runt en dal. Vid ett annat ställe gick tåget som i en spiral nedåt.

Det var mörkt när vi anlände till Auckland Strand. Som tur var så ingick transferbuss in till centrum. Därifrån hade jag 5 minuters promenad till hotellet.

Det blev en liten sen middag på hotellets restaurang innan jag stupade i säng vid 21-tiden.

Jetlagen har verkligen lekt med mig denna gång. Sover hur konstigt som helst. Svårt att hålla mig vaken på kvällarna och lägger mig gärna vid 7-8-tiden. Vilket innebär att jag vaknar vid 2 eller så på natten och tycker att det är morgon.

I natt vaknade jag vid 4 men somnade faktiskt om och såg så pass länge att man hade börjat servera frukost.

Stiligt var det i frukostmatsalen. En del var buffé, bröd, pålägg, youghurt och frukt. Kaffe beställdes och serverades vid bordet. Den varma delen av frukosten likaså. Jag hostade till ett par gånger (åt picklad morot som var lite stark). Vips så kom en servitris med ett glas vatten. Det kallar jag ha koll på läget.

Efter frukost och 30 minuters tupplur på det var det dags att ge sig ut på stan. Idag hade jag tänkt besöka Auckland Art Gallery som låg 15 minuters promenad bort.

Jag hade tur att komma precis innan en guidad visning skulle börja. Jag hoppade på den och det är jag glad för. En oerhört kunnig och skojig kvinna berättade initierat om vissa av konstverken som fanns. Turen tog en timme och sen vandrade jag runt på egen hand. Innan jag lämnade stället tog jag en kaffe i fiket.

Nu vandrade jag ner till hamnen och färjelägena. Kollade vad det fanns för typer at kortare utfärder man kunde göra och hitta några alternativ som jag kanske hoppar på senare i veckan. Gick runt i området och tittade på hus och folk.

Eftersom det började dra sig mot sen eftermiddag och jag ännu inte ätit lunch började jag gå upp mot hotellet igen. På en sidogata till Queen St hittade jag ett ställe som var som en food court. Man kunde köpa den mat man ville ha och sen fanns det bord där kan kunde sitta och äta. Allt var beläget i en gränd där man byggt tak över och satt upp värmeelement så att det var en behaglig temperatur att sitta och äta i.

Jag valde en polynesisk poké bowl. Räkor, lax, grönsaker, råris, dressing och en flaska vatten.

Sen var det dags att dra till hotellet. Inga planer för aftonen. Imorgon bitti skall jag på en heldagstur till Bay of Islands. Det ser jag fram emot.

1 reaktion på “Auckland

  1. Jösses vad det såg nyttigt och gott ut!!Det är ju inte konstigt att du har jetlag efter den extra långa resan till NZ Ha det fortsatt fint!!

Kommentarer är stängda.